Клуб К-7 става на 2 години
Клуб К-7 става на 2 години / Дарик Добрич, архив

Общинският клуб К-7 чества на 1 декември своя втори рожден ден, съобщи неговият ръководител Севдалина Колева, която е и служител в Регионалната здравна инспекция. Над 40 младежи членуват вече трайно в организацията, която е започнала дейност с около 20 души. Те се занимават основно с превенция на рисково сексуално поведение сред млади хора от 15 до 24 годишна възраст и участват в доброволчески акции. Клубът е създаден в съдействие с община Добрич и неправителствената организация "Здравна грижа за всеки".

Младежите участват с огромно желание и вкарват много емоции, воля и идеи, каза още Колева. През тази година доброволците са се включили в инициативи и проекти на информационния център "Европа директно", Българския червен кръст /БЧК/, БМЧК, както и са станали лице на кампанията за набиране на средства за Александра Маркова, като са помогнали с продажбата на билети за концертите, и с популяризацията.

Сбирките на К-7 се провеждат в Младежкия център във вторник и четвъртък след 17.30 ч., а събота е ден за обучения.

Втория си рожден ден младежите ще отбележат от 18.30 ч. в кино-клуб "Икар" с голямо парти, на което ще има отворена сцена за изпълнения от самите членове на клуб К-7 и техни приятели. Ще бъде поставен традиционния за 1 декември параван - кондом за снимка, ще бъдат раздадени много презервативи и здравно-образователни дипляни.