ВУМ - Добрич
ВУМ - Добрич / netinfo
Възпитаници на ПМГ, Езикова гимназия и СУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Добрич са сред първите кандидати за стипендии на Дарик за програмите на Висше училище по мениджмънт (ВУМ). От висшето училище информират, че всички от кандидатите са с  отлични оценки от матура по английски език. Сред кандидатите за стипендия са и такива, със завидни резултати от международно-признати сертификати като IELTS, който е задължителен за прием в британски университети. Част от кандидат-стипендиантите са от градовете Бургас, Варна и София, но са изявили желание да учат по  програмите на висшето училище в Добрич, информират още от ВУМ.
 
„Избирам Добрич, защото смятам, че е подходящо място да се обучаваш – няма изкушенията и проблемите на големите градове, има студенти във ВУМ от всички континенти, а разходите са ниски. Възможностите за стаж в чужбина или обмен в европейски, азиатски или американски университети, от които може да се възползва всеки студент са едни от най-ценните неща, които може да получиш тук. Докато учиш обикаляш света, формално учиш в Добрич, а всъщност обикаляш света.“ - споделя Татяна от Бургас по време на кандидатстудентското интервю, която е избрала да учи международен бизнес във ВУМ.
 
Една от най-успешните специалности във ВУМ – „Софтуерни системи и технологии“ се предлага само във филиала на училището във Варна. Програмата е направена така, че след завършване на първи курс, студентите придобиват достатъчно умения и знания, за да работят като софтуерни разработчици, обучението се провежда след 18 часа в работната седмица и през уикенда, което позволява да се съчетаят обучение и работа.
 
Желаещите да се възползват от тази възможност преминават през предварителен подбор – интервюта с представители на Дарик и ВУМ като до 30 юли трябва да бъде попълнен специален електронен формуляр на уебстраницата на висшето училище. Интервютата ще се провеждат в градовете Варна и София, а за българите, които са в чужбина и нямат възможност да пътуват – ще бъде възможно видео интервю чрез интернет. Крайното класиране ще бъде обявено на официалната уебстраница на висшето училище (www.vum.bg) и чрез Дарик Радио.