Фермерското изложение "Вкусът на Добруджа" отново ще събере производители в центъра на Добрич, съобщиха организаторите на събитието, което ще се състои на 10 октомври.
"Вкусът на Добруджа" е инициатива на местния бизнес, която насърчава ресторантьорите да възродят местни традиционни ястия като използват регионални продукти от мандри, ферми, овощни и зеленчукови градини.
Новата реколта от Родопите представена на фермерски пазар в Смолян
С апела "Нека да направим Добруджа по-вкусна" браншът се обръща и към потребителите да предложат стари рецепти. С подготвянето и на Добруджански кулинарен сборник ресторантьори и земеделски производители възнамеряват да популяризират региона като кулинарна дестинация.
На изложението на централната пешеходна зона в съботния ден, ще се предлагат зеленчуци за приготвяне на зимнина, мед и пчелни продукти, домашно сирене, млека, сокове, сладка и други.
"Вкусът на Добруджа" е инициатива на местния бизнес, която насърчава ресторантьорите да възродят местни традиционни ястия като използват регионални продукти от мандри, ферми, овощни и зеленчукови градини.
Новата реколта от Родопите представена на фермерски пазар в Смолян
С апела "Нека да направим Добруджа по-вкусна" браншът се обръща и към потребителите да предложат стари рецепти. С подготвянето и на Добруджански кулинарен сборник ресторантьори и земеделски производители възнамеряват да популяризират региона като кулинарна дестинация.
На изложението на централната пешеходна зона в съботния ден, ще се предлагат зеленчуци за приготвяне на зимнина, мед и пчелни продукти, домашно сирене, млека, сокове, сладка и други.