Има мъгла в Шабленско
Има мъгла в Шабленско / Дарик Добрич

Намалена видимост до 200 метра заради мъгла има в района на Шабла и село Соколово, съобщават от Пътното управление в Добрич. Настилките по пътищата в крайморските общини на областта са влажни. Температурите сутринта са в интервал от -2 до +3 градуса.

Жълт код е обявен в 12 области на Северна, Източна и Южна България заради мъгли, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Бургаска, Ямболска и Хасковска.
Поради мъгла е намалена до 70 м видимостта по автомагистрала „Черно море". Шофьорите трябва да бъдат внимателни и в района на пътния възел до Летище Варна на Автомагистрала „Хемус", където видимостта е намалена до 100 м.

Времето ще бъде с променлива облачност днес в Добричко, с максимални температури около 10 градуса. Ще духа слаб вятър от югозапад. Валежи не се очакват.

През почивните няма да има особена промяна, а градусите ще се вдигнат още - до 14 ще достигат те през деня. Ще бъде тихо, без валежи.