Хванаха трима крадци рецидивисти
Хванаха трима крадци рецидивисти / Дарик Добрич

Трима криминално проявени крадци са задържани в последните два дни, информират от Областната дирекция на МВР в Добрич.

Служители на Първо РУП са заловили 37-годишен добричлия, който през юни и юли т.г. е извършил три кражби на пари и 2 мобилни телефона от търговски обекти в областния град. Той е криминално проявен, има издадени две ефективни присъди за кражби. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража", работата по изясняване на престъпната му дейност продължава.

На 23 август в Първо РУП е задържан 28-годишен добричлия, също извършител на три кражби. През този месец той е отнел незаконно цигари и пари от магазини за хранителни стоки в Добрич. Младежът вече е регистриран за извършени кражби. Продължава работата по изясняване и на неговата престъпна дейност, казват от полицията.

Служители на РУП Каварна са заловили крадец на велосипед. На 24 август 39-годишната жена е посегнала на оставено без надзор возило пред вход на блок в морския град. Била е установена същия ден от каварненските полицаи. Жената е криминално проявена, регистрирана е през 1997 г. за извършена взломна кражба. По случая е образувано дознание.