Храм “Света Троица” ще има детски хор
Храм “Света Троица” ще има детски хор / Дарик Добрич

Храм "Света Троица" набира желаещи за сформиране на детски хор. Идеята е на клиросната певица Мариана Колева, която е музикален педагог. Хорът ще репетира и ще участва в службите, но така също децата ще научават повече за музиката и за религията, каза в ефира на Дарик отец Емануил - председател на храма. Ако се наберат желаещи и хорът започне активно да се събира, дейността му ще прерасне в неделно училище, в което могат да бъдат осигурени от църквата преподаватели - доброволци по различни предмети и чужди езици, посочи той.

В храм "Света Троица" след всяка неделна служба се правят срещи и разговори с миряни в трапезарията, каза отец Емануил. Има шестима мъже, подстригани за иподякони, които редовно помагат в работата в църквата, както и жени, които се грижат за почистване и поддръжка.

Храм Света Троица ще има детски хор
netinfo
Покривът на храма има нужда от ремонт, съобщи още отец Емануил. Щетите не са сериозни, но може би ще са нужни около 40-50 000 лева. На покрива е направено обследване от специалист от общината, който ще изготви точна количествено-стойностна сметка. За ремонта ще се кандидатства по програма "Красива България".

Всички дейности, наследени от отец Стоян, продължават - стопанствата, градините и пчелинът се поддържат. Временно е замразено строителството на приюта в кв."Рилци", но ще бъде продължено. Там ще бъдат настанявани бездомни и нуждаещи се семейства, които ще се грижат за стопанството, намиращо се в близост.