„Хиполенд” дари 1000 лева на програмата за талантливи деца
„Хиполенд” дари 1000 лева на програмата за талантливи деца / netinfo

Общинска програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2016 година прие Общинският съвет. Средствата, необходими за финансиране на мерките по програмата в размер на 5 000 лева, се осигуряват от бюджета на общината за 2016 година.

Закрилата на деца с изявени дарби е система от мерки за насърчаване на творческите им заложби и финансовото им подпомагане и стимулиране чрез стипендии и специализирани образователни програми. Талантите могат да получат еднократно финансово подпомагане, стипендия, помощ за обучение в курсове по изкуства, наука или спорт, за участие в пленери, конкурси, олимпиади.

На заседанието на Общинския съвет днес бе обявено, че „Хиполенд” дарява 1000 лева на програмата. Управителят на магазина, който ще отвори врати на 1 май в новия комплекс на пл.”Тракийски”, е уведомил с писмо, че добавя сумата към фонда за подпомагане на деца с изявени дарби. Зам.-кметът д-р Емилия Баева заяви, че се надява да има и други дарители, които да помогнат на талантливите малки добричлии.