Гъста мъгла в Тервелско
Гъста мъгла в Тервелско / Дарик Добрич

Гъста мъгла има в община Тервел, съобщиха от Областното пътно управление. Там видимостта е до 50 метра. Мъгливо е и в град Добрич - с видимост до 100 метра. В другите общини от областта видимостта е добра. Очаква се следобед мъглата временно да се разсеее.

До 50 м е намалена видимостта в области Кюстендил, Перник и Сливен и в района на АМ "Хемус" (област София), Ст. Загора, Г. Делчев, АМ "Тракия" (област Бургас), Сливо поле и Свиленград.
Намалена видимост до 100 м има в областите Пловдив и Силистра и в районите на Раднево, Гълъбово, Благоевград, Разлог, Петрич, Айтоски проход, Стражица, с. Ресе (област Велико Търново), Крумовград и Хасково. До 200 м е намалена видимостта в област Ямбол и в района на Саранци, Владо Тричков, Лакатник, Мъдрец, Поморие, Карнобат, Разград и Харманли.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътните настилки са преобладаващо сухи, на места в Североизточна България мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, те се почистват и обработват, посочват от Съюза на българските автомобилисти.

Времето ще бъде предимно слънчево с температури между 2 и 11 градуса. Вятърът ще е слаб от запад. Вълнението на морето ще е слабо - 1-2 бала, а температурата на морската вода - 7-8 градуса.