ГЕРБ представи програмата си за  здравеопазване на среща с медици
ГЕРБ представи програмата си за здравеопазване на среща с медици / netinfo

Кандидат-депутати от листата на ГЕРБ в Добрички избирателен район посетиха Диагностично-консултативен център -1, за да представят програмата на партията в сферата на здравеопазването.

„Приех да участвам в листата на ГЕРБ , защото в нашата страна трябва да се направят промени в здравеопазването и аз искам да участвам в тези промени", каза пред колегите си медици директорът на Районната здравно-осигурителна каса д-р Бисерка Пачолова. По думите й, за да се направят  промени трябва да има политическа воля, умения и професионализъм.

 „Мисля, че ГЕРБ  е единствената партия на този етап, която има възможност да направи някакви промени към по-добро в България, в частност и за здравеопазването - за качеството на обслужване и за адекватно заплащане на медицинския труд", заяви Пачолова.

Тя представи акцентите в програмата на ГЕРБ за  различните сектори на здравеопазването. В програмата е залегнало постепенно повишаване на процента от БВП за здравеопазване, който към края на мандата да достигне 6 %. 

Предлага се още да се намали ДДС върху лекарствата поне наполовина, изготвяне на здравна карта на страната, преобразуване на някои болници в заведения за долекуване.