Георг Георгиев: Вече 10 години МГЕРБ развива успешно младежки и образователни политики
Георг Георгиев: Вече 10 години МГЕРБ развива успешно младежки и образователни политики / МГЕРБ

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и членовете на НИС се включиха в инициатива по залесяване на младежката организация на партията в Добрич. Събието се проведе в парка зад лятното кино на Каварна. Младежите залесиха 30 дръвчета и 50 корена теменужки.

„С тази инициативата искаме да покажем за пореден път положителното си отношение към природата и желанието на младежите да живеят и в красива България", заяви Георг Георгиев. Той допълни, че само през април в цялата страна са проведени 22 такива акции.

В инициативата участва и народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който заяви, че тя допринася за изграждането на по-добра среда за живеене, както и създава чувство на съпричастност към това да изграждаме и поддържаме градовете и населенети си места уютни и приветливи. Той припомни, че това е втора такава инициатива на МГЕРБ в община Каварна.

„Опитваме се да насърчаваме инициативността и предприемчивия дух у младите хора. Смятаме, че е изключително важно те да бъдат активни и да усещат и правата, и отговорностите си като граждани“, заяви Георг Георгиев.

Той подчерта, че МГЕРБ вече 10 години развива младежки и образователни политики и по този начин да превръща младите хора в едни пълноценни и заинтересовани граждани на държавата.

„МГЕРБ е най-голямата десноцентристка младежка политическа организация, с над 15 хил. членове, имаме общински структури в над 200 общини. Това показва, че обхващаме максимално голям брой млади хора в страната, с което можем успешно да развиваме нашите политики“, посочи Георгиев.

Депутатът коментира и актуалните политически събития и оттеглянето на АБВ от властта. „АБВ трябва да си даде равносметка в името на какво го правят – много се надявам, че е в името на държавния интерес. Не е правилно да се залага на карта държавния интерес, за сметка на партийния. Това, което трябва да движи всички нас като политически субекти, е интересът на България. Този интерес в момента е да има стабилно правителство, което да продължава да осъществява реформите във всички сфери. Трябва да гоним и своя външнополитически интерес – такава е именно процедурата по проучване за добив на нефт и газ в Черно море. Ние трябва да се утвърдим като  геополитически фактор на Балканите, да бъдем фактор на стабилност в цяла Източна Европа, каквито сме в момента“, заяви Георг Георгиев.

Георг Георгиев: Вече 10 години МГЕРБ развива успешно младежки и образователни политики
netinfo