Фолклорен концерт и изложба на площада в чест на Възкресение Христово
Фолклорен концерт и изложба на площада в чест на Възкресение Христово / Дарик Добрич

Концерт ще изнесе в 11.00 ч. на естрадата на площад "Свобода" в Добрич Представителната фолклорна танцова студия „Добруджа". На зелените площи зад сцената ще бъде организирана изложба на рисунки на ученици на СОУ "Св. Климент Охридски" с ръководител Гинка Димова, информират от общината.

Петте еднометрови великденски яйца, осигурени от община Добрич и спонсори, продължават да красят градинката и да радват добричлии. Мотиви, свързани с Възкресение Христово и пролетните празници са изписани по тях от възпитаници на школите по изобразително изкуство към Младежкия център, Ателие "Стела и Дара" и Арт-център "Палитра".

Продължава и великденският базар, организиран от общината, на който се представят майстори на авторска керамика, бижута, шапки и аксесоари. Сред любопитните неща, които добричлии могат да видят и да си купят са и ръчно изработени икони от майстор-иконописец от Варна по собствена технология с използване на полускъпоценни камъни от Родопите; авторски бижута и аксесоари на Огнян Пендичев от София; ръчно изработени бижута и сувенири от ателие „Дайра"- София и други. Със свой щанд се представя и Регионален съюз на хлебари и сладкари, където се предлагат козунаци. Кулинарни щандове имат и Международен колеж и Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.