Една четвърт са гласувалите за лидер на СДС до обед в Добрич
Една четвърт са гласувалите за лидер на СДС до обед в Добрич / netinfo
25% от членовете на СДС в Добрич са упражнили правото си на глас до 12 .00 часа в провеждащите се днес вътрешнопартийни избори за нов лидер, съобщи за Дарик председателят на общинската организация на сините Александър Алексиев. Над 200 са членовете на партията в цялата Добричка област. 80 са регистрираните седесари в Добрич.

В 217 общини на страната членовете на СДС избират лидер на партията, като за първи път изборът се прави от всички членове, а не както досега от Националната конференция.

Шестима са претендентите за поста – депутатите Мартин Димитров и Иван Сотиров, Румен Христов, който беше главен секретар на експрезидента Петър Стоянов, кметът на Кюстендил Петър Паунов, членът на НИС на СДС Александър Йорданов и председателят на клуб Сенатор Цоньо Ботев.

Един от тримата кандидати за членове на НИС на СДС от Североизточния регион – Ангел Благовестов Тодоров се е отказал от надпреварата, съобщи още Александър Алексиев. Изборните комисии в региона са уведомени за това със специално писмо от Националната комисия по вътрешен избор.

Изборният ден ще приключи в 17.00 часа.