/ ThinkStock/Getty Images
Един директор на учебно заведение и трима преподаватели от Добрич са номинирани за почетното отличие „Неофит Рилски”, което се връчва ежегодно от министъра на образованието в навечерието на 24 май.

Тази година са предложени директорът на СУ ”П.Р.Славейков” Георги Георгиев, ст. учителят по немски и английски език в ЕГ „Гео Милев” Светлана Дойчева, Стефка Димитрова – ст. учител в ДГ №8 и ст. преподавателят по история и цивилизация от ПМГ Радка Вълчева.

Четирима педагози от област Добрич с наградата "Неофит Рилски"


Постъпилите от учителските колективи предложения са били 17, всички от град Добрич, като четирите номинации са определени от комисия от РУО.

Наградите „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.