Атанас Атанасов в ДСБ - Добрич
Атанас Атанасов в ДСБ - Добрич / Дарик Добрич
От политическа партия „Демократи за силна България“ проучват как местните организации приемат обединение с „Да, България“. В Добрич гостува председателят Атанас Атанасов, който обясни, че е предприел обиколката в страната, за да убеди в лични срещи разколебаните, че това е разумният подход за сформиране на силна опозиция в сегашната политическа ситуация.

„Ние трябва да искаме прошка от десните избиратели, защото ги оставихме непредставени на последните парламентарни избори“, каза той и добави, че са си извадили поуките и работят за дясно-центристки съюз.
 
Целта на новата опозиция е да свали Бойко Борисов от власт, тъй като той е създал едноличен модел на управление, който е вреден и порочен. Атанасов посочи, че „Моделът Борисов“ усвоява с тесен кръг приближени и фирми средствата от Европейския съюз, като даде за пример депутата Живко Мартинов от Добрич - освободен след скандал. Според лидера на ДСБ, истинската причина за освобождаването не е „суджукгейт“, а проектът за воден цикъл на Добрич, за който Борисов налагал като изпълнители определени фирми, а Мартинов гласял други – местни.  
 
Свалянето на Борисов от власт трябва да стане с демократични средства, каза Атанасов, като за целта ще се съберат в алтернативна формация преди следващия парламентарен вот желаещите солидна промяна.

Попитан дали от ДБС ще се присъединяват към РОД-овете, които сформира „Движение България на гражданите“ в дясното пространство, Атанасов коментира, че внимателно следят средата, заради грешките при създаването на Реформаторския блок, в който е имало „троянски коне“. „Колегите, останали в кабинета Борисов-2 трябва да доказват, че са опозиция“, заяви той и каза, че за ДСБ сега е важен съюза с „Да, България“.