/ БГНЕС
Създаване на силна дясна алтернатива на сегашния курс на управление на страната е основната ни цел, ще продължим да развиваме проекта „Нова република”. Това заяви новоизбраният председател на ДСБ Атанас Атанасов на първия си брифинг като лидер в централата на партията.
 
Атанас Атанасов е новият председател на ДСБ

Атанасов позиционира ДСБ като опозиция на днешното управление на страната и напомни, че България е република с парламентарно управление. Като посочи, че днес страната ни нито е пълноценна република, нито се управлява от парламента.
 

БГНЕС


Атанасов цитира приетата на Националното събрание на ДСБ резолюция, според която в партията трябва да се направи качествен подбор на кадрите за участие в различните видове избори, които предстоят. В нея е залегнало задължението при водене на преговори за включване в коалиции ръководството да има решение за това на Националното събрание. "Диалогът ни ще бъде с тези политически субекти, които са опозиция на сегашната власт", допълни той.
 
Новият председател обясни, че в предишния парламент представителите на партията са напуснали правителството заради тежка политическа търговия, и заради раздаването на "порциите" между тесен кръг приятели на премиера. "Порочни методи, които говорят за комунистическите методи на властта", подчерта Атанасов.

"В партията има ясна и категорична смяна на лидерството", посочи бившият председател Радан Кънев. За избора на Атанасов за лидер коментира , че той е един от доказаните биткаджии в политиката.
 
Радан Кънев вижда бъдещето на ДСБ в "Нова република"

"Ние създадохме РБ, но не можахме да го превърнем в реално обединение на политически субекти", добави той самокритично. И бе категоричен: "Атанасов ще постигне това, което аз не успях - силно дясно обединение".
 

БГНЕС


"Когато имаме готов политически продукт, тогава ще излезем с него пред обществото", отговори Атанасов на въпрос на медия. Но отказа да говори по темата дали партията ще запази сградата, в която се помещава централата.
БГНЕС