/ БГНЕС
Бойко Борисов си отива от политическата сцена и сигнал за това е скандалът около НДК, каза пред bTV лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. "Борисов явно след толкова години изтърва контрола. Някой се появи и му оспорва, че той е властелинът на обществените поръчки", обясни той.

Казусът НДК 

Атанасов посочи, че сега е важно да се изяснят няколко въпроса - кой и за кои фирми е оказвал натиск на бившия директор на НДК Мирослав Боршош да ги избере и какви документи е показал Боршош на Борисов, за да го върне на поста. Лидерът на ДСБ обобщи, че медийната машина, която обслужва лично премиера, полага страхотни усилия, за да замазва скандалите.

Мирослав Боршош се оттегля от НДК докато текат проверките

Атанас Атанасов коментира и работата на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, като посочи, че за пореден път Борисов слага един човек на поста, който да е фасада, а всъщност той самият управлява министерството. Като първа грешка на министъра лидерът на ДСБ посочи изборът на бившия директор на столичната полиция Младен Маринов за главен секретар на МВР.

Социалистите поискаха оставката на вътрешния министър Валентин Радев

"Този човек изобщо не му е мястото там. Той е предложен за главен секретар от приятелите на Борисов от сикадижийския му период и това го знаят всички полицаи. Докато Маринов ръководеше СДВР, дирекцията неизменно е трета отзад напред по резултати", посочи още Атанас Атанасов.

Вътрешният министър изненадан от поисканата му оставка

Сотир Цацаров и Борисов се занимават с това да прикриват, а не да разкриват, обяви лидерът на ДСБ. И уточни, че в момента държавата се управлява от „тримата шишковци”.