Досега в КАТ нямало сигнали за участие на техни служители в схеми при регистрацията на коли
Досега в КАТ нямало сигнали за участие на техни служители в схеми при регистрацията на коли / netinfo

Областната дирекция на МВР извършва вътрешна проверка на действията на служителката на КАТ, срещу която прокуратурата повдигна обвинение за вземане на подкуп за регистрация на коли. Това съобщи пред журналисти шефът на сектор „Пътна полиция” Жулиян Минев.

„За ръководството на ОД на МВР е неприятен фактът, че има служител на КАТ, който е извършвал неправомерни действия. Това  е недопустимо за служител в държавна институция”, заяви Минев.

По думите му случилото се е тревожно, въпреки че той и колегите му инспектори от група Регистрация към сектор „Пътна полиция” са полагали усилия за ограничаване на тия посреднически дейности, които се извършват там.

При специализирана полицейска акция, ръководена от Окръжната прокуратура, на 25 октомври бяха задържани 2 служителки от КАТ и още 5 лица, във ръзка с престъпления при регистрацията на румънски автомобили. На 59-годишната Нели Г. бе повдигнато обвинение за вземане на подкуп. „Втората служителка е на работа, срещу нея доколкото знам няма повдигнато обвинение, нека следствените органите да си свършат работата”, каза още Минев. Задържаните петима регистратори също са освободени.

„Това, което можем ние да направим за ограничаване на тази посредническа дейност, ние сме го направили и го правим и в момента - стриктни проверки на документи и автомобили. Регистраторите са факт от 2007 година насам, вече почти 10 години ние се борим да бъдат ограничени до минимум действията им. За съжаление ние работим със законови правомощия, които можем да прилагаме”, допълни Жулиян Минев.

Той заяви, че е имало случаи на подавани жалби за нарушения при регистрацията на МПС и са извършвани проверки. „За участие на наши служители в някакви схеми обаче не сме получавали сигнали”, декларира шефът на КАТ.