Добричлии се интересуват от предизборната кампания и посланията на кандидатите
Добричлии се интересуват от предизборната кампания и посланията на кандидатите / Дарик Добрич, архив
Добричлии се интересуват от предизборната кампания и посланията на кандидатите
82387
Добричлии се интересуват от предизборната кампания и посланията на кандидатите
  • Добричлии се интересуват от предизборната кампания и посланията на кандидатите

Добричлии са на различно мнение за ефикасността на предизборната кампания за местния вот на 25 октомври, показва анкета на Дарик. Според някои е имало забележима кампания, в която са проведени полезни срещи с граждани. Хората, впечатлени от тази активност на кандидатите заявяват, че срещите по места са най-добрият инструмент за запознаване на избирателите с преимуществата на различните политици.

Мнозинството от анкетираните казват, че са решили да гласуват в изборите, както и че четат предизборните програми и материали, и следят посланията в медиите. Не всички обаче избират на база заявеното в платформите. Някои признават, че гласуват праволинейно партийно, други - за новото, трети - "за най-малкото зло".

По-младите анкетирани не виждат градивна предизборна кампания и коментират, че само плакати с образите и имената на кандидатите са несъществена информация за тези, които искат да спечелят доверие и да заемат висок държавен пост. "Очакваме от човек, на когото ще плащаме заплатата, да каже колко детски граидни ще построи, колко светофара ще сложи, колко улици ще ремонтира", заяви една от анкетираните. Тя разказа, че е опитала да получи програма на кандидат-кмет от предизборния му щаб, но такава не й е предоставена, а е била насочена да зададе въпросите, които я вълнуват, на предизборен концерт.

Според друг гласоподавател липсват ярки личности предлагащи добри идеи, които има шанс да бъдат развити в бъдеще. Той заяви, че предизборната битка е лъскава обвивка, в която няма същностна информация за важните теми в управлението на общините.

Чуйте анкетата в аудио файла.