Добрички ученици работиха в испански хотели
Добрички ученици работиха в испански хотели / netinfo
Девет ученика от девети и десети клас в добричката гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” се завърнаха от едномесечно посещение в Испания. Целта на визитата е била запознаване с иновации в областта на туризма в град Севиля, информират от гимназията.

Българчетата са преминали предварителна езикова подготовка по испански език. Учениците са били настанени в пет хотела на Севиля. Децата са имали възможност да се запознаят с основните дейности във всички сфери на работа на хотелите – рецепция, ресторант, кухня и с основните задължения на рецепциониста, пиколото, сервитьора и помощника в кухнята.

След приключване на практиката всички участници са получили от испанските хотели сертификат за участие, оценъчен лист и присъствен лист, удостоверяващ отработения брой часове. От офиса на испанската агенция STEP са връчили на добричките ученици и индивидуален сертификат за участие по програмата за иновации в туризма.

Учениците от гимназията по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ в Добрич ще получат и сертификат Europass, съобщават още от училището.