Световен ден на предизвикателството в Добрич
Световен ден на предизвикателството в Добрич / община Добрич
Община Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“, организира днес в СК „Простор“ отбелязването на Световния ден на предизвикателството.Стартът на проявата ще бъде даден в 10 часа пред зала „Добротица“. Всички желаещи да се включат в спортната проява ще  изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.     

Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през м. май в над 100 страни на всички континенти. За 27-ти пореден път Българска асоциация „Спорт за всички“ организира Световния ден на предизвикателството с подкрепата на Министерство на младежта.

Събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация  „Спорт за всички“. Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване.

За участниците в спортния празник е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон  може да участва всеки. Наградите – тениски, раници, топки, ракети за бадминтон, въженца за скачане и др.са осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и  Община Добрич.