Добрич се прощава  с  Данаил Бекяров
Добрич се прощава с Данаил Бекяров / netinfo

Добрич се прощава днес с журналиста, краеведа и публициста Данаил Бекяров. Поклонението пред тленните му останки ще започне в 14.30 часа в Дома на покойника в Гробищния парк.

Данаил Бекяров е роден на 31 януари 1911 година в Добрич. Целият му живот е посветен на Добруджа. Журналист, юрист, краевед и публицист, той е автор на редица публикации, книги и монографии за добруджанския край. Носител е на първото държавно отличие за юристи за безпристрастна и неподкупна работа като окръжен съдия от 1950 до 1974 г. През 1999 година е удостоен със званието почетен гражданин на Добрич за изключителен и траен принос в обществено-политическия, социалния и културен живот на Добрич и Добруджа.

Кметът на Добрич Детелина Николова изпрати съболезнователен адрес до близките на големия добруджанец. “За всички нас, за паметта на Добруджа, ще останат вечни и непреходни неговите пословични любов и преданост към родния край и България. Ще ни липсват неговите човечност, обаяние и ярко личностно присъствие” пише Кметът на Добрич.