Добрич е на воден режим
Добрич е на воден режим / Дарик Добрич

Добрич ще остане на воден режим. Дежурният диспечер на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД обясни за Дарик, че водата се пуска сутрин в 8.00 ч. и се спира вечер след полунощ. Това се прави с цел да се акумулира по-голямо количество в резервоарите, от които се захранва града, за да има достатъчно налягане в тръбите. Все още е затруднено водоподаването по високите места в града, както и по високите етажи. Режимът ще продължи и днес и навярно утре, каза диспечерът. Той обясни нуждата от него и с високото потребление през празничните дни.

На дежурните телефони на "ВиК" - Добрич са постъпили много сигнали от граждани, които са трети или дори четвърти ден без вода. От дружеството не могат обаче да осигуряват водоноски за населението. "Надяваме се течността днес да достигне до всички потребители, работим активно по въпроса", каза диспечерът.

Той информира, че в почти всички сондажи на водното дружество проблемите след спирането на тока са отстранени и помпена група "Македонка", снабдяваща Добрич с вода, работи нормално.

Дарик припомня, че проблемите с водоподаването в Добрич са от четвъртък - 20 декември, сутринта, и се дължат на спирането на електрозахранването - поради силния вятър и снеговалежа, на много от помпените станции. В петък, след пускането на тока, водата бе спряна в целия град, за да се акумулират количества, достатъчни за всички потребители. Оттогава течността се подава с прекъсване през нощта, а граждани сигнализират от кварталите "Добротица", "Балик", "Дружба" и "Христо Ботев", че при тях вече трети или четвърти ден водата не е идвала.