Добрич е домакин на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ за 28-ми път
Добрич е домакин на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ за 28-ми път / Община Добрич
Двадесет и осмото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ 2019 се открива в Добрич. Събитието ще премине под патронажа на кмета на града Йордан Йорданов.
 
В двете конкурсните вечери на 15 и 16 май ще се представят 54 изпълнители от 11 до 30 години в три възрастови групи от България, Румъния, Гърция, Молдова, Украйна, Казахстан и Узбекистан.
 
На 17 май ще бъде официалното награждаване и гала концерт на наградените. Гост – изпълнител в тазгодишното издание на конкурса е Славин Славчев, който е и член на журито. Председател на международното жури е композиторът Хайгашод Агасян, а водещи на програмата са Пламен и Иво Добреви.
 
7 изпълнители от Студио „Сарандев” при Младежкия център в Добрич ще участват в конкурса. Сред тях няма да бъдат двама от най-добрите членове на певческата школа - Димитрина Германова, която има личен ангажимент, и Александър Петров, който в същото време ще участва в конкурс в Румъния.

Добричлийката Стефани Маринова ще се бори за четвърти път за Гран При. Досега тя има три участия и три награди от феста. Осмокласникът Росен Петров ще участва за трети път, а в актива си до момента има едно отличие.
 
Носителят на Голямата награда ще получи статуетката на конкурса „Сарандев” и парична премия от 1000 лева.