Детски празник в Тервел за Деня на здравния работник
Детски празник в Тервел за Деня на здравния работник / община Тервел

По повод професионалния празник на здравните работници 7 април, „Медицински център Тервел“ ЕООД бе домакин на детски празник. Организатори на събитието бяха трите детски заведения и медицинските лица в детските градини и училищата на територията на общината – общо 12 на брой. Целта на празника бе под формата на игра децата да научат повече за хигиената, здравето, здравословното хранене и за това, какво се случва в една болница.

Присъстващите здравни работници получиха поздрав за професионалния си празник от заместник-кмета на Община Тервел Дияна Илиева. Последваха няколко ситуационни игри, в които главна роля имаха децата, а медицинските сестри и лекарите бяха техни помощници. Накрая всички участници получиха лакомства от Община Тервел.

Днешният празник е част от програмата за превенция на детското здраве, която Община Тервел изпълнява вече повече от 7 години. Възпитателната и образователната работата с подрастващите от най-ранна възраст в областта на здравословния начин на живот, личната хигиена, спортуването, здравословното хранене е предпоставка за изграждане на навици и позитивно отношение към тях, подчертават от общината.

Детски празник в Тервел за Деня на здравния работник
netinfo