Детски панаир
Детски панаир / netinfo
Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Добрич на 9 и 10 юни. Събитието ще се проведе на площад Свобода с вход свободен и се реализира от Фондация Изиарт, благодарение на подкрепата на Община Добрич.
Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10 и 18 часа на площад „Свобода”, както и в Регионалния исторически музей.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие тази година ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и ще може да опита сам.

В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока ще бъде направена рисунка с къна.

Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.