/ Dariknews.bg, архив
Община Добрич ще отбележи тържествено Деня на народните будители - 1 ноември. Събитията са посветени на всички будители, които са отстоявали и отстояват българската духовност. Тържествата ще започнат с празничен тържествен водосвет, отслужен от добрички духовници в Храм „Света Троица“.

Изложба за Галина Дурмушлийска, Петър Крумов и Райко Тонев в библиотеката в Добрич

В 10.00 часа ще бъдат поднесени  цветя на Паметната плочна на Първото взаимно училище в Добрич, която се намира в двора на храма. “О, будители народни, цял низ светли имена“ е беседа, която ще се проведе в същия час в Регионална библиотека „Дора Габе“. 

От 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ е Тържествената церемония за връчване на Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката. Празничната програма включва изпълнения на Духовия оркестър в Добрич с диригент Стоян Монов и на Хора на учителките с диригент Маргарита Русева-Ганева и клавирен съпровод Детелина Василева.

Читалище „Български искрици“ среща българската и японската култура в Добрич

През целия ден ще бъдат поднасяни цветя на паметници и паметни плочи на народните будители - книжовници, учители, културни дейци и просветители. 1 ноември ще бъде Ден за безплатен абонамент в Регионална библиотека „Дора Габе“.

Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.“ ще подреди изложба на библиотечни документи, посветена на деня. В Частното училище „Леонардо да Винчи“ ще се проведе Математически турнир „Черноризец Храбър“.