/ Община Добрич
Делегация от руския град Тамбов е на работна визита в Добрич по повод предстоящото сключване на договор за побратимяване между двете общини.

За 19-и път добричка делегация посети Измайл за националния ни празник

Градът е представен от Алексей Марковский - председател на комитета по инвестиции и стратегически проекти в администрацията; Олга Полетова - консултант в комитета; Анна Курманова - председател на комитета по управление на общински имоти на град Тамбов; както и представители на обединение "РеАЛ" - Виктор Пчелинцев - генерален директор, Леван Кулалагашвили – зам.-генерален директор и Гайк Амбарцумян – старши мениджър по реклама.
 
В рамките на своята визита, гостите проведоха среща с кмета на Добрич Йордан Йорданов, неговия екип и представители на бизнес-среди и организации, сред които секретарят на ТПП и общински съветник Герман Германов, общинските съветници Нивелин Радичков, Боян Саркизов и Катя Алексиева – представител на Стопанската камара в Добрич.
 
Представена е икономическата среда в българския и руския град и са обсъдени възможности за бъдещо сътрудничество, информират от Община Добрич. Алексей Марковский връчи на кмета на Добрич медал „80 години Тамбовска област“ с благодарност за принос в отношенията между градовете. Визитата на гостите продължава. Те се включиха в общоградското поклонение по повод Деня на Победата и Ден на Европа - 9 май.