/ Община Добрич
Делегация от руския град Тамбов посети Добрич за обсъждане на сключване на  договор за побратимяване между двата града, за което има решение на Общинския съвет.  

Добруджанско семейство и община Добрич подпомагат впечатляваща историческа възстановка

Делегацията бе представена от Алексей Марковски - председател на Комитета по инвестиции към градската администрация и Олга Полетова -консултант на комитета по инвестиции и стратегически проекти. Гостите се срещнаха с кмета на Добрич Йордан Йорданов и обсъдиха възможни сфери на сътрудничество.

Очакванията са договорът за побратимяване между Добрич и Тамбов да се сключи през месец май.

Тамбов е град в Русия, административен център на Тамбовска област. Населението на града през 2017 година е 290 365 души. Разположен е на река Цна (басейн на р. Волга).

В града функционират редица големи машиностроителни и химични предприятия, предприятия за лека и хранително вкусова промишленост, има газоразпределителна организация, добре развити са селското стопанство и животновъдството, производството на зеленчуци, мляко и месо.

Над 270 млн. евро са преките чуждестранни инвестиции в област Добрич през 2017 г.

Представени са над 18 хипермаркета на търговски вериги от национално и международно значение. Благодарение на добрата образователна база на местните вузове в Тамбов успешно се развиват различни  IT-компании, работещи както в Русия, така и по света. Здравеопазването е представено от 14 болници с различни профили и 15 поликлиники.

Висше образование предлагат три висши учебни заведения и десет филиала на институти и университети с различни профили. Също така в града има 15 средно-образователни професионални заведения и 22 средни училища. Има десетки културни институти, музеи, културни и архитектурни паметници.