Цонко Цонев започва битката за втори кметски мандат
Цонко Цонев започва битката за втори кметски мандат / netinfo

Кой е най-известният кмет в България – хайде на бас, че отговорът не е Бойко Борисов.

Всеки тийнейджър, позастаряващ рокаджия и дори бабите от тази част на България, дето говорят по-меко ще ви каже, че това е каварненският кмет Цонко Цонев. Не случайно Цонев стана мъж на годината в началото на първия си кметски мандат.

Той прослави Каварна с най-яките рок-концерти в страната, направи почетни граждани на крайморското градче едни от най-известните рок-динозаври в света, едновременно с това се превърна в един от най-големите меценати на българската култура.

Според едно от последните социологически проучвания на НЦИОМ, кметът Цонев има подкрепата на 90% от каварненци. Затова никак не е изненадващо, че градоначалникът се впуска в битка за втори кметски мандат.

Вчера официално беше издигната кандидатурата на независимия кмет от инициативен комитет. Плътно зад него застават и от партиите ГЕРБ, НДСВ, ВМРО и Евророма. За да подкрепят кмета Цонев в Каварна пристигнаха куп известни българи от всички цветове на политическия спектър. И макар предизборната битка за кметските избори в Каварна да изглежда предизвестена в полза на Цонко Цонев, той нито за миг не си дава почивка и не се осланя на стара слава.

Чуйте сега репортажа на Таня Топалова от Каварна – за издигането на кандидатурата на Цонко Цонев за втори кметски мандат: