Близо 6000 добруджанци ще получат хранителни продукти от БЧК

/ БЧК
Оперативната програма за разпределяне на храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се стартира в област Добрич на 22 юли, съобщават от БЧК.
 
17 продукта поетапно ще бъдат доставени в складовата база на БЧК в с. Победа  по предварително изготвен график. Към момента са съгласувани 6 доставки на зрял фасул, ориз, спагети и брашно, леща и конфитюр. Останалите хранителни продукти са в процес на договаряне.

30 нови водни спасители са преминали обучение в БЧК - Добрич от началото на годината

След приемането на доставките ще започне и зареждането на временните пунктове по места и раздаването на хранителните пакети на правоимащите лица. На този етап от изпълнението на плана БЧК Добрич не разполага със списъците на подлежащите за подпомагане, но е известен броят им – 5935 за цялата област Добрич.
 
За намаляване на социалното изключване, по-добра информираност и превенция, организацията ще продължи да предоставя „съпътстващи мерки“ към хранителния пакет на правоимащите лица. Това са индивидуални и групови консултации по 7 теми. По пунктовете за раздаване на продукти консултанти ще измерват тегло и кръвно налягане.