Банда дръзки грабители отива на съд
Банда дръзки грабители отива на съд / netinfo

Готов е обвинителният акт срещу трима добричлии, извършили в различно съучастие помежду си 15 грабежа, съобщиха от прокуратурата. Престъпната група бе заловена от полицията през ноември 2009 година.

Тартор на бандата е 38-годишният Андрей Росенов Игнатов. Рецидивистът е съден и за други подобни престъпления. Криминално проявени и осъждани са и други двама - 31-годишният Алекси Генов Асенов и 38-годишният Нихат Изет Ахмед.  Тримата са нападали предимно млади хора, от които са отнемали бижута, мобилни телефони, пари, накити и дрехи. Обикновено престъпниците заговаряли жертвата, питали колко е часът, искали огънче и после грабели, като употребявали сила и заплахи. Задигнатото е на стойност 3170 лева.

„Обирите се отличават с изключителна бруталност и дръзкост, използвани са газов пистолет и нож", заяви след задържането на бандитите Галин Савов - зам.директор на ОД на МВР - Добрич.

Ако бъде признат за виновен Андрей Игнатов може да получи присъда от 5 до 15 години затвор и конфискация на половината му имущество. Другите двама ги грози престой зад решетките от 3 до 10 години.