ансамбъл Добротица
ансамбъл Добротица / Дарик Добрич, архив
Благотворителен фолклорен спектакъл подготвят от Представителен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежкия център. Целта е да се наберат средства за ушиване на нови костюми на децата от съставите, както и за участие в наши и международни конкурси. Това сподели в ефира на Дарик хореографът на ансамбъла Александър Александров, който е сценарист и режисьор на представлението заедно с колегата си Юрий Митев.  
 
Спектакълът ще бъде на 14 септември, от 18.00 часа в Летния театър на Добрич. Входът ще бъде с покани с цена 8 лева, които могат да бъдат закупени от Младежкия център или от ансамбъла.
 
Програмата на концерта е много богата, добричлии ще видят гости, които досега не са идвали на наша сцена, информира Александров. Домакините от ансамбъл „Добротица“ и студия „Добрич“, заедно с хореографските паралелки при училище „Димитър Талев“ и клуб „Пъстър хоровод“ ще направят въведение с програма от различни фолклорни области на страната. Ще се включат и Оркестър за народна музика „Извор“ с ръководител Петър Гочев, които са от 30 години на сцена; Фолклорна формация „Добруджанска магия“ от село Победа и народният певец Георги Петров от Добрич.  
 
Специални гости на спектакъла ще бъдат Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ от Търговище с ръководител Любчо Василев. Те ще покажат много интересна програма с четири-пет танца, обеща Александров. В концерта ще участват още известната народна певица Жечка Сланинкова с песни от своя край – Странджа; както и новото явление в народното пеене – Петя Панева от Варна, носителка на три първи награди от Пирин фолк.