АлбенаАД ще качва летище Лесново на борсата
АлбенаАД ще качва летище Лесново на борсата / netinfo
„Албена” АД да придобие от „Албена холдинг” АД 100% от дяловете в капитала на „Интерскай”ЕООД, собственик на летище Лесново, решиха на днешното извънредно общо събрание акционерите на „Албена” АД. Предложената цена, по която да се осъществи сделката е 22577 хиляди лева. Събранието гласува още „Албена” АД да продаде 47,83% от капитала на „Албена инвест холдинг” АД на „Албена холдинг” АД за сумата от 26 млн. 700 хиляди и 701 лева. Предложената цена е по 10,15 лева за една акция от капитала на „Албена инвест холдинг” АД.

„Албена” има дългогодишни интереси в участие на летищна и авиационна стопанска дейност, а летище Лесново се утвърждава като второто гражданско летище на София за самолети с тегло до 5700 кг или до 19 пътникоместа, отчитат от ръководството на „Албена” АД.

„Сделката би била абсурдна преди две години, но в момента звучи съвсем реално” – коментира изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев. Според него реалното й осъществяване ще стане в период от три до 12 месеца, когато ситуацията на пазара се стабилизира. „Имаме идея да направим „Интерскай” публично дружество и не е изключено за тази цел да привлечем чужди капитали” – обяви още Красимир Станев.