70 пациенти преминаха през новото  Спешно отделение
70 пациенти преминаха през новото Спешно отделение / netinfo
70 пациенти са преминали през Спешното отделение в добричката болница за първото денонощие от неговата работа. Припомням от вчера в добричката болница за активно лечение работи спешно отделение.

Между приетите е мъж, претърпял трудова злополука, съобщи директорът на добричката болница д-р Жанина Калинкова. Пострадалият е бил с хеморагичен – травматичен шок , съчетана травма и кръвозагуба. Настанен е в ОАРИЛ, където състоянието му е стабилизирано.

Спешното отделението  предлага денонощно обслужване на пациентите. Във всяка 12-часова смяна  дежурят по двама лекари, 2 медицински сестри и двама санитари. По време на нощните дежурства и през почивните дни се осигурява и педиатър.

Добре е пациентите да не приемат новото отделение като дежурен кабинет, а да търсят неговите услуги само при спешни случаи, за това призова директорът на болницата д-р Жанина Калинкова.

200 хил. лева са заделени за инвестиция в медицинска техника и оборудване за обезпечаване дейността на болницата през 2007-ма година, съобщи още д-р Калинкова.