18-годишният младеж, убил баща си, остава в ареста
18-годишният младеж, убил баща си, остава в ареста / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража" на 18-годишния Димитър Балабанов от Генерал Тошево, който уби в събота 52-годишния си баща и преби майка си. Срещу него е образувано досъдебно производство за умишлено нанесена тежка телесна повреда - черепно-мозъчна травма, на бащата и причиняване на средна телесна повреда - хематом на мозъка, на майката.

Престъпленията се характеризират с изключително висока обществена опасност, отбелязват от съда. Има данни, че младежът злоупотребява с психотропни вещества и е развил зависимост към употребата им.

Магистратите приеха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъпленията. Налице е и реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в 3-дневен срок.

Дарик припомня, че младежът нападна и преби родителите си в 5.15 ч. на 23 август в добричката Многопрофилна болница за активно лечение, където бе настанен за лечение в Първо вътрешно отделение. От ударите в главата, бащата почина, а майката е в реанимация, като според медиците състоянието й е стабилно.