15 000 великденски яйца приготвя Албена за гостите си
15 000 великденски яйца приготвя Албена за гостите си / netinfo

Ваканционно селище "Албена" ще изненада хилядите си гости за Великденските празници с богато меню от интернационална кухня, но с акцент върху традиционните български и балкански любими специалитети, собщават от курорта. Специално за празничните дни ще бъдат изпечени 100 агнета, а 15 000 боядисани яйца и над 400 козунака ще бъдат приготвени с вещина и внимание.

30 април ще бъде посветен на българската кухня. Във всички ресторанти гостите ще бъдат посрещнати с погача и вита баница по стар български обичай. Mенюто ще  включва традиционни български ястия като зелеви сърми с кълцано месо, боб с пушен пипер и домашен суджук, агнешки котлетчета с розмарин, пататник, качамак и като атракция големи екземпляри толстолоб, с големина до 30 кг.

За празничния обяд на Великден ще има богата трапеза с печено агнешко, дроб сърма приготвена и поднесена по нетрадиционен начин, в допълнение бюфет с пресни салати и зеленчуци от градините на "Албена". За вечерта ще бъдат подготвени специални кътове с деликатесни сирена, меса и колбаси /козе, овче сирена, фетама с билки, млечно роле и традиционните луканки и суджуци/. Акцент в менюто ще е свинският джолан с карамелизирана коричка по специална рецепта от майстор готвачите на курорта.

В по-късните часове на 1 май празникът ще продължи с плажно парти в Бийч Клуб Ганвие. За тези, които искат да разнообразят престоя си, кафе-сладкарница „Панорама“ предлага уникална гледка към целия комплекс, гарнирана с неустоимите сладкиши на нашите майстори-сладкари. На романтичните гости препоръчваме да посетят ресторант "Калиопа", където на брега на морето ще съчетаят нежния полъх с вкусни ястия от средиземноморска кухня и добро обслужване.

Богата анимационна програма е осигурена за всички гости, но приоритет са най-малките. За тях е подготвена тематична анимация, която включва боядисване на яйца, декориране, различни игри с яйца. Подготвили сме изненада за всички малчугани – по време на Великденския празничен обяд ще бъдат посетени и поздравени от нашите Зайчета, казват от курорта.

Любителите на тениса ще ползват преференциални цени за наем на кортовете. А тези, които предпочитат плажния волейбол или футбол, ще могат да спортуват безплатно.

По време на великденските празници ваканционно селище "Албена" отваря девет хотела: "Фламинго Гранд", "Фламинго" /4 звезди/, "Калиакра4, "Примасол Ралица Супериор","Примасол Ралица Супериор Акваклуб", "Лагуна Бийч", "Лагуна Гардън", "Боряна" и "Добруджа".

Изненадите за посетителите на "Албена" започват още от входа на комплекса. Зрелищна украса, фигури на великденски зайчета, шарени яйца и живи пролетни цветя ще посрещат гостите, предпочели да посрещнат Великден в Албена.