Започва ваксинирането на учителите в Бургас. Имунизацията започна точно в 10:00 часа.

120 преподаватели ще бъдат имунизирани в рамките на три дни, като днес кампанията ще се провежда в Областния център, а следващите два дни в региона, предава NOVA.

23% от учителите в бургаска област са заявили желание да получат ваксина. 27 преподаватели от Математическата гимназия „Акад Н.ОБрешков“ в града вече получиха първата доза от ваксината. 

"Аз съм хронично болна - с диабет и със сърдечна недостатъчност. Консултирах се със своя личен лекар и тя ме подкрепи в това решение. Вярвам на всичко, което казват лекарите преди всичко, а не какво пише в различните сайтове и групи, в които се коментира ваксината.Не вярвам в конспиративни теории", заяви един от първите имунизирани преподаватели Антоанета Великова.

"Засега започваме с вакиснирането с медикамента на Pfizer. Имаме от тази ваксина. Очакваме ново зареждане и ще продължим с Pfizer. 23% от близо 8 хиляди души - можете да направите сметка, те са някъде около 1800-1900 души са изявили желание за имунизация.Това е за цялата област всъщност", посочи д-р Георги Паздеров, директор на  РЗИ-Бургас.

Оптимистичните прогнози са при наличие на достатъчен брой ваксини имунизацията на учителите в Бургас да приключи до края на февруари. 
nova.bg