Кметът Николай Димитров посети БЧК в Несебър, за да се увери, че всичко за раздаването на храните е готово
Кметът Николай Димитров посети БЧК в Несебър, за да се увери, че всичко за раздаването на храните е готово / пресцентър
БЧК-Несебър започна раздаването на хранителни продукти по програма на Еевропейския съюз. То ще продължи до 10 март, бенефициенти са 464 жители на общината.
 
Всеки  ще получи по 10 килограма брашно, 6 – ориз, 3,500 макаронени изделия, картофено пюре – 1,250, гювеч – 2,400, компот – 1,600 кг; конфитюр – 2, месна консерва – 1,800, захар 8 и вафли – 2 килограма.
 
Раздаването на помощта за Несебър, Равда и Слънчев бряг започва от този петък, 10 февруари и ще се извършва в работните дни от 13.30 до 16 часа,  както и  събота в офиса на БЧК в Равда.
 
Правоимащи по програмата са:
 
- лица и семейства получавали целеви помощи за отопление през 2015/2016 г. (Наредба № РД-07-5 от 2008 г.)
 
- майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (по реда на чл. 8, ал. 1 ЗСПД)
 
- лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас (по чл. 10а от ЗСПД)
 
- лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства (по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето - ППЗЗД)
 
- лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ (по реда на чл. 16 от ППЗСП).