Болницата в Поморие вече не приема пациенти
Болницата в Поморие вече не приема пациенти / Община Поморие
Граждани на Поморие започнаха подписка за предприемане на спешни мерки за запазване дейността на местната болница, която спря приема на пациенти, заради фалит, който още не е обявен.

Подписката е адресирана до министър-председателя Бойко Борисов и цели промяна в политиката на общинското здравеопазване в държавата.

УМБАЛ-Бургас: Готови сме да приемаме пациенти от Поморие

Желаещите да подкрепят исканията на поморийци, могат да намерят подписката на входа на общината, центъра за административно обслужване, в читалищата в града и във всички населени места в общината.
За инициативата са уведомени и кметовете на общините Несебър и Руен, като част от територията, обслужвана от МБАЛ-Поморие.

„Служители, граждани и пациенти са готови и на протест. За мен обаче, това е крайна мярка, до която, надявам се, няма да се стигне. Заставам зад съгражданите ми и зад желанието да бъдем чути.

Болницата в Поморие спря работа

На годишната среща на местните власти, на която бях готов за пореден път да докладвам състоянието и проблемите на МБАЛ-Поморие, нямаше представител нито на Министерството на здравеопазването, нито на Националната здравноосигурителна каса.

Искаме да предизвикаме публичен диалог и да бъдат обсъдени проблемите в общинското здравеопазване, като цяло”, коментира кметът на Поморие Иван Алексиев.