Задлъжнели фирми да не участват в търгове, предлагат от ГЕРБ
Задлъжнели фирми да не участват в търгове, предлагат от ГЕРБ / netinfo

В търговете за управление на общински имоти да не участват фирми, които имат задължения към НАП- предлагат общинските съветници от ГЕРБ. Те са подготвили и докладна с промените в Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти и вещи, в частта за провеждането на търгове и конкурси. Докато не се издължат на общината и НАП няма да могат да участват в процедури-се казва в докладната. 

“Практиката досега показва, че недобросъвестни лица, които имат неплатени данъци или наеми, създават нови фирми и така отново кандидатстват в общинските търгове и конкурси”, коментира общинският съветник от ГЕРБ Снежина Маджарова. Желаещите да се включат в процедура ще декларират липсата на задължения заедно с подаването на тръжната документация. Условието ще важи и за свързаните с тях лица.
“С тази промяна в наредбата и още няколко подобни целим да направим общинските търгове и конкурси по- прозрачни” , заяви областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев.


Докладната записка за промени в общинските търгове и конкурси е една от първите, входирани в Общински съвет Бургас след лятната почивка на местния парламент.