/ Лалка Димитрова
Областният управител Вълчо Чолаков поздрави бургазлии за празника на тържествена сесия на Общински съвет за Никулден.

Кметът Димитър Николов: Пожелавам здраве и нека всички носим със самочувствие незабравимия и неповторим бургаски дух

Ето и тържественото на слово на областния управител:


"Честит празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец - покровител на на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Честит празник на Бургас. Роден съм тук - в града с име на кула. Бургас - града на моряците и рибарите, на хората на перото и четката, е част от личната ми история, от най красивите мигове в моя съзнателен 47-годишен живот.
 

тържествена общинска сесия в Бургас
Лалка Димитрова


Убеден съм, че на днешния ден всички изпитваме чувства на принадлежност, на жива връзка с корените, на желание да оставим част себе си на Бургас. Вярвам, че всички ние пряко участваме в създаването на бургаското бъдеще. Вярвам, че с делата си можем да сътворим уникално и непреходно произведение, в което да вложим оригиналните си мисли, талант и творчество.

Без училище, синя зона без пари и гратис в рейса на Никулден

„Имаме четки, имаме бои - от нас зависи да си нарисуваме рай“. Какво ни е необходимо? Да се научим да не кръстосваме четки, а идеи. Без идеи няма път напред. Необходима ни е и малка доза здравословна лудост - от онази, която развързва полета на въображението ни, подклажда градивността на мисълта ни и ни помага да превърнем невъзможното във възможно. Не на последно място – нужна ни е смелост, но и смирение, сърце, което да тупти в бургаския ритъм.

В днешния празничен ден благодаря за усилията на всички, които работят Бургас да се развива, променя и модернизира. Благодаря на хората на изкуството и културата, на спортистите ни, на учителите и на талантливите ни бургаски деца, на лекарите и на тези, които се грижат за реда и сигурността ни, на журналистите, благодарение, на които Бургас влиза с добро в информационния поток на света.

Нека обичаме града си и да го показваме всеки ден чрез дела. Бъдете здрави и нека Св. Николай бди над нас!"