Асая Пеева с деца в Парламента
Асая Пеева с деца в Парламента / netinfo
Втора група ученици от Поморие посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Ася Пеева.
Възпитаници от шести клас на СУ „Иван Вазов“, с класни ръководители Йорданка Ванчурова и Недялка Радева, проведоха открит урок по гражданско образование в сградата на парламента. Децата посетиха пленарната зала, кулоарите, където е изложена Търновската конституция и актуалните изложби в Народното събрание.
В края на май парламента посетиха и учениците от четвърти клас на СУ „Иван Вазов“ с класен ръководител Лидия Пенова.
Посещенията на ученици в Народното събрание са традиция за депутатите от ГЕРБ-Бургас. Интересът към институцията и работата на народните представители е голям, дискусиите с учениците продължават с часове.
Днес в Клуба на народния представител ще бъде открита изложбата на Нина Жишева, която изработва арт инвалидни колички. След официалното откриване ще се проведе благотворителен търг. Поканата за експозицията е на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, на която Ася Пеева е член.
Събраните средства от изложбата на петте арт инвалидни колички ще бъдат предоставени на столичното 36-то СОУ „Максим Горки“ за подобряване на средата в училището, в това число
закупуване на рампи и създаване на подходящи условия за достъп на деца с увреждания.