Воден екран за 3D шоу и приключенски игри за празника на Несебър
Воден екран за 3D шоу и приключенски игри за празника на Несебър / netinfo

Воден екран ще се издигне от морето над крепостната стена в Стария Несебър за празника на града на 15 август.
Тогава се навършват и 30 години от присъединяването на Несебър към списъка на Световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.
Шоуто, което ще бъде елемент от 3D мапинг, разказващ историята на хилядолетния полис, до момента не е правено в България, разкри кметът на града Николай Димитров.

Изключително богата културна програма ще съпъства празника, в нея на няклко сцени ще излязат известни български изпълнители и групи, а най-атрактивната част ще бъде много иновативна игра.

В нея ще могат да се включат всички жители и гости на града, които желаят. Наградата е златна юбилейна монета, която обаче няма да бъде лесно достъпна. Участниците с авантюристичен дух ще трябва да я търсят из целия старинен град, чрез определени послания и маршрути.

Играта е вдъхновена от компютърните игри и е на три езика - български, английски и руски, а всеки участник ще получи и специален сертификат.

На 15 август ще има още концерт на група Хиподил, тийнейджърско парти с Рафи и флашмоб на танцовите школи в Несебър.

Заради празниците движението в Несебър ще бъде временно блокирано, през деня ще бъдат затворени главния път за новия град, а след 16 ч. и пътят с автомобили към стария Несебър.

В проявите ще се включат над 30 доброволчески групи.

"Целта ни е да предложим една много интересна програма за туристите, предвид че през последните години техният брой расте, а профилът на чужденците, които избират града като дестинация е много променен", обясни още Николай Димитров.