Велосипедист загина на пътя, изясняват причините за смъртта му
Велосипедист загина на пътя, изясняват причините за смъртта му / Дарикнюз, архив

64-годишен велосипедист е загинал на пътя край село Маринка, съобщиха от полицията. Мъжът е паднал на пътното платно, след което е прегазен от лек автомобил.

Пътният инцидент е станал вчера около 14.30 часа на пътя Бургас в посока Малко Търново, на около 2 км. преди с. Маринка, при ясно време и суха настилка.

Лек автомобил „Опел Вектра", с бургаска регистрация, управляван от 66-годишния М.Д. от Бургас е прегазил велосипедиста Т.Н., 64-годишен от с. Маринка.

По данни на полицията причините за инцидента са движение с несъобразена с пътните условия скорост от страна на водача на лекия автомобил, вследствие на което той допуска ПТП с падналия преди това на платното за движение велосипедист. По информация на свидетели - очевидци велосипедиста е паднал вероятно поради внезапно влошаване на здравословното състояние.

Предстои съдебна експертиза, която ще установи от какво е настъпила смъртта на велосипедиста - вследствие на влошеното здравословно състояние (остра сърдечна недостатъчност) или вследствие на прегазването от автомобила.