В Бургас стартира информационна кампания „Репродуктивно здраве”
В Бургас стартира информационна кампания „Репродуктивно здраве” / netinfo

На Бабинден, 21 януари, в сградата на МБАЛ „Черноморска", в „Меден Рудник", ще се проведе пресконференция във връзка със старта на информационна кампания „Репродуктивно здраве".

В нея ще вземат участие кмета на Бургас Димитър Николов, д-р Пенко Пенков, собственик на МБАЛ „Черноморска - Бургас", д-р Ралица Сенкова, специалист по акушерство и гинекология към „Виена Ин Витро Център" и д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация.

По време на събитието ще бъде представена актуална информация по въпросите на репродуктивното здраве, като ще бъдат разяснени различните възможности и съвременни начини за преодоляване на репродуктивните проблеми, които се прилагат ефективно в нашата страна. Община Бургас ще предостави информация за реализираната от Общината програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, която е една от малкото реализирани такива в България към този момент.

Веднага след това ще стартират и безплатните консултации на двойки с репродуктивни проблеми, които ще се правят от специалсти на „Виена Ин Витро Център". Записванията за безплатни консултации все още продължават, след предварително обаждане на телефон 02 420 0279.

Кампанията „Репродуктивно здраве" се реализира от Национална пациентска организация, съвместно с „Виена Ин Витро Център", Община Бургас и МБАЛ „Черноморска - Бургас", като основна цел на инициативата е да запознае двойките с репродуктивни затруднения със съвременните възможности за преодоляване на проблемите им. Необходимостта от създаване на подобни инициативи се налага поради факта, че броят на двойките, които не търсят специализирана медицинска помощ остава изключително висок.