Поморие остана без ток заради тежка авария
Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие. Предприети са действия за спасяването му. Десет яхти са отнесени навътре в морето край Поморие, съобщава БНР.

Двайсетминутната буря със силен ураганен вятър нанесе много щети в Бургас, Айтос и Поморие. По информация на страницата Meteo Balkans, ураганният вятър е достигнал скорост в порядъка на 120 км/ч.
 

БГНЕС


Над 100 са сигналите, постъпили в Областната управа за паднали дървета, отнесени покриви и ламарини.В Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас също са постъпили над 50 сигнала за отнесени покриви и съборени дървета.
 

БТА


Семейство е блокирано на остров Св. Иван край Созопол. Те са били на туристическа разходка там когато е започнала бурята.

От Морския спасителен координационен център потвърдиха информацията за човек, паднал зад борда на яхта, отнесена навътре в морето край Поморие. От там казаха, че в момента се организира спасителна операция.Много тежка е ситуацията по плажните ивици, където са отнесени и изпочупени шезлонги и чадъри.
 

БТАВ последния момент хора са били евакуирани от плажовете.

Целият град Поморие е без ток поради много тежка авария.
 

БТАБНР