Уникално шоу за бременни  в Бургас
Уникално шоу за бременни в Бургас / netinfo
Българският букмейкър „Еврофутбол” ще направи опит за рекорд за най-масова гимнастика за бременни. Той ще се състои в Бургас на 20.02.2008 г. от 10.30 часа. Арена на спортната надпревара за бъдещите майки ще стане хотел „Аква”. Това е втората подобна инициатива от кампанията „Ние чакаме бебе”, която има за цел да информира родителите за начините за здравословно протичане на бременността.

„Еврофутбол” и партньора в кампанията Фондация „Помощ за благотворителността в България” отправят покана към бъдещи майки от града. Водещ на опита за рекорд ще бъде Гого от „Фамилия Тоника”, а упражненията за бременни ще демонстрира фитнес-инструкторката Татяна Стоянова от фитнес клуб „Атлетик” в София.

Журито, съставено от Гого, Таня Стоянова и представители на организаторите ще изберат седем победителки, които ще заслужат награди от детски магазин PIGGY’S HOUSE.. Класиралите се на първите три места ще получат специални награди. За първо място – продукти на LINDAM: система за хранене „Ден и нощ” и торбички за микровълнова стерилизация. За второ място – комплект Bytex – одеало от полар, боди, комплект жилетка и панталон и чорапки. За трето място – пелена, играчка и лигавник Baby Fеhn. Ще бъдат раздадени и 4 броя поощрителни награди- подаръчни комплекти, които съдържат шампоан за вана Bubhen 200 мл.; лигавник, шише с каучуков биберон и лъжичка на HIPP; подхранващо олио 25 мл., хидратиращ крем 6 мл. и крем против подсичане 10 мл. на HIPP; карта за 5% отстъпка при пазаруване в PIGGY’S HOUSE; информационни материали.

Всички бъдещи родители ще получат тениска „Печелиш и помагаш” и специалния дневник-календар, който представя забавно и достъпно систематизирана информация за 40-те гестационни седмици на бременността. Ще се раздават безплатно и сп. „9 месеца” и „Стандарт за здравето”.

По време на хепънинга в Бургас ще се продават билети от първия целеви тираж на Държавната парично-предметна лотария по същата тема. Всеки, който закупи билет има реален шанс да спечели, но със сигурност ще помогне, тъй като 11% от набраните средства ще бъдат насочени за каузата.

Кампанията „Ние чакаме бебе” предоставя на всички бъдещи родители- дневник-календар, безплатни училища в 15 малки населени места и хепънинги в три града в страната. Тя е провокирана от липсата на обобщени и достъпни данни за бременността- какво е полезно да прави майката, за да износи здраво бебе. Тя се осъществява в партньорство с Фондация “Помощ за благотворителността в България”