Три пожара горяха вчера
Три пожара горяха вчера / netinfo
Около 11.35 ч. в РПУ Несебър е получено съобщение за възникнал пожар в частен апартамент, разположен в х-л «Сънсет бийч 2» в Слънчев бряг. Той е обитаван от 28 годишен ирландски турист. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнебороци. Изгоряло е цялото обзавеждане на апартамента. Вероятната причина за пожара е забравен включен ел. уред.

Същият ден по обед пожар е възникнал в частен дом в с. Съединение, собственост на 42 годишен мъж от същото село. Огънят е локализиран от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. От направения оглед не са констатирани следи от умишлен палеж. По данни на съседи пожарът е възникнал от пристройка, долепена до къщата, в която са съхранявани бали слама. От инцидента е изгоряла цялата къща заедно с всички вещи, намиращи се в нея.

Вечерта около 23.30 ч. в РПУ Несебър е получено съобщение за пожар в гориста местност между р-т «Ханска шатра» и местността «Инцараки» край Свети влас. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и петнадесет огнеборци. До момента няма данни за умишлен палеж.

Причините за възникване на пожарите са в процес на изясняване.