Тишев: Това изобщо не е краят!
Тишев: Това изобщо не е краят! / Пресцентър

Областният председател на БСП реагира остро на изявлението на народния представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, че моментната политика на правителството е довела до края на развитието на Бургаска област. В писмо до медиите той нарече неговото изказване „стремеж за дезинформация на гражданите”.

„Искам да уведомя народните представители от ГЕРБ, че решаването на важните за Бургас и региона проблеми продължава да е приоритет за правителството. БСП – Бургас е получила уверение, че обекти като пътя  Бургас - Слънчев бряг, който включва и обхода на Ахелой, са предвидени за изграждане. Същото важи и за  северния и южния обход на Бургас.

Сигурни сме, че към момента няма проект с изрядна документация, свързан с Бургаска област, който да е спрян или замразен. Нека представителите на ГЕРБ Бургас да се ограничат с облъчването с мантри на обществото и да се придържат към фактите. Въпреки че те очевидно не са в тяхна полза, а именно:

Само рез последния месец Министерски съвет учреди безвъзмездно право за строеж на рибарско пристанище Поморие. Заради "Проектиране и изграждане на екозони Вая и Форос” Община Бургас получи безвъзмездно имот от 60 декара в града, на брега на езеро Вая по протежението на булевард "Тодор Александров" (кметовете на двете общини са от ГЕРБ)”, пише още в изявлението на Николай Тишев.