Катастрофа на Околовръстния път на Слънчев бряг. Един човек загинал, след като челно са се блъснали моторист и два леки автомобила.

Пътят за Варна е затворен и колите се отбиват, съобщи NOVA.

Инцидентът е станал около 15:33 ч. в пътната отсечка до отбивката за Тънково.

53-годишен водач на лек автомобил с бургаска регистрация, живеещ в село Изворище, се е движел в посока Варна. При предприемане на изпреварване той се блъска челно с друг лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 72-годишен мъж от Велики Преслав.

При катастрофата е пострадал 62-годишен мотоциклетист от Несебър, движещ се в посока Варна. Пострадали са тримата водачи и две жени – 63-годишна от търговишкото село Ловец и 65-годишна от Старозагорското село Александрово.

И петимата са откарани в УМБАЛ Бургас за оказване на медицинска помощ и уточняване на нараняванията. Пътната отсечка е затворена за извършване на оглед. Трафикът преминава по обходен маршрут.

По-късно 72-годишният мъж е починал.

Временно е ограничено движението и в двете посоки по път I-9 Бургас – Варна след разклона за Несебър поради ПТП, информира АПИ. Обходен маршрут в посока Варна през Несебър и Слънчев бряг. В посока Бургас: по път III-9061 Тънково и път III-906 Каблешково – Бургас.

 
NOVA